Dear customer, please login or create an account

Voeding

Ontbijt 6:30 uur 

Omdat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is  bieden wij, Indien kinderen voor 6:30 uur gebracht zijn en niet ontbeten hebben, deze kinderen een ontbijt aan.

Fruit  

Rond 9:30 uur bieden wij de kinderen fruit aan. Het fruitaanbod zal divers en seizoensgebonden zijn.

Middag eten 

Tussen de middag bieden wij de kinderen een broodmaaltijd waarvan de eerste boterham altijd met vleeswaren of kaas moet zijn. De volgende boterham mag belegd worden met zoet beleg. Leeftijdsafhankelijk bieden wij kinderen maximaal 3 boterhammen per maaltijd aan. Wij streven er naar om kinderen indien mogelijk zo veel mogelijk bruin/ volkoren brood aan te bieden.

Koek of Cracker 

Rond 15:00 uur bieden wij de kinderen een variatie aan van ontbijtkoek, crackers, beschuit, soepstengels ed met wat zoet/hartig beleg.

Avond eten 

Om 18:00 uur bieden wij kinderen die tot na 20:00 uur blijven een avond maaltijd aan. Indien uw kind eerder gehaald word dan 20:00 uur is ook hier weer de mogelijkheid om avondeten te kopen middels een strippenkaart. De avond maaltijd zal grotendeels bestaan uit aardappels of rijst met groenten en vlees.

Drinken 

De kinderen krijgen bij iedere maaltijd ook drinken. Tussen de middag drinken we een melkhoudend product en bij de overige maaltijd drinken we sap en siroop.

Indien de temperatuur hoog is bieden wij de kinderen diverse malen per dag extra vocht aan.

Flesvoeding:

Indien uw kind flesvoeding krijgt dient u zelf de fles en voeding van thuis mee te nemen.

Diëten en allergieën 

indien dat wenselijk is en voor de kinderdagverblijf mogelijk is houden we rekening met geloof, diëten en andere voedingswensen.

Als een kind allergieën heeft ontwikkeld zullen wij de voeding daaraan aanpassen.

Bij grote veranderingen in het voedingspatroon kan een extra bijdrage gevraagd worden aan de ouders of gevraagd worden of de ouders de voeding zelf meenemen.

RVD Kids kind jarig

Jarig

Indien uw kind jarig is kan uw kind in overleg met de medewerksters op een voor u gewenst moment trakteren.

Wij vieren dan met de kinderen een leuk en gezellig feestje en zingen liedjes met de kinderen waarna uw kind  ook een cadeautje van ons krijgt.

Uw kind mag ook zijn traktatie uitdelen.

De pedagogisch medewerker bepaald of de traktatie geheel of gedeeltelijk genuttigd mag/kan worden op het kinderdagverblijf en of het misschien beter is dat de traktatie mee naar huis genomen word en daar eventueel genuttigd dient te worden.

Copyright © 2015-2023 RDV Kids